Lav din egen hjemmeside - indlæg fra en andelshaver

Lav din egen hjemmeside - indlæg fra en andelshaver

DiGiDi har flere tusinde andelshavere, som alle arbejder med musik på alverdens måder. Vi er alle medejere og medskabere af DiGiDis univers og kan alle nyde godt af hinandens viden om branchen, som altid er i udvikling. Derfor er denne blog selvfølgelig også åben for indlæg fra JER! Kontakt os HER, hvis du er interesseret i at skrive et indlæg.

- Holdninger ytret i dette indlæg er ikke nødvendigvis DiGiDis holdninger.

Jan Jensen, 3902.png

Lav din egen hjemmeside

Indlæg af Jan Jensen, No. 3902

Jeg så et opslag på DiGiDis nye Facebookgruppe for medejere angående ét site, der indeholder alle ens udgivelser. Der er sikkert mange, der allerede har sin egen hjemmeside, men der er sikkert flere, som ikke har – så hvorfor ikke få lavet en, eller gøre det selv, hvis man kan dette.

Formålet er helt enkelt. Én hjemmeside med links til alle dine udgivelser til de musiktjenester, du selv vælger. Én hjemme side hvor du kan vise, hvem du er, billeder fra dit hjemmestudie eller det musikstudie, som du bruger.

Vise udtalelser og pressemeddelelser, vise hvilke musik charts du er på, eller har været på. Fortælle om fremtidige koncerter og links til disse. Kort sagt, en hjemmeside der handler om dig og din musik.

Og vigtigst af alt, det er samlet ét sted – og du har 100% kontrol over indholdet.

Hjemmesiden kan laves i Wordpress. Wordpress er et gratis blogsystem og CMS som er relativt nemt at gå til og bruge. Er du ikke IT vant, så er det selvfølgelig noget der skal læres – og det kan læres. Du kan også få oprettet din hjemmeside af virksomheder, som tilbyder dette, og dem er der mange af.

Webhotel med Wordpress kan du få hos f.eks. simply.com (det gamle unoeuro.com) og det koster fra kr. 18,68 pr. md. + oprettelse, og det har det der hedder one-click installation af Wordpress. Og nej, jeg får ikke penge for at nævne simply.com, jeg har blot brugt dem i mange år og kan varmt anbefale dem. Stabil oppetid og god og hurtig (dansk) kundeservice.

Fordelen ved din egen hjemmeside er, at du kan lave alt på forhånd. Oprette den side som omhandler dit nye nummer, indsætte pre-save link, som du får ved at kontakte Bina hos DiGiDi. Og så lader du bare Google om at gøre sit arbejde med indeksering, imens du venter på din release dato.

Imens du venter på dette, kan du poste siden på f.eks. facebook og twitter og gøre opmærksom på din kommende udgivelse. Fordelen ved at henvise til den information på din egen side er, at dine besøgende sandsynligvis vil kigge rundt på din hjemmeside og finde links til de andre udgivelser og herefter lytte til din musik.

Når din nye musik så er udgivet, så sætter du blot links ind på siden til alle de musiktjenester, som du ønsker.

Optimering af hjemmesiden skal primært være i forhold til brug på mobilen. Det vil sige ikke kæmpe store billeder, der tager lang tid at loade eller hente ned fra nettet. Brug så lidt grafik som muligt på den enkelte side.

Google elsker sider der omhandler det samme emne, i dette tilfælde dig og din musik. Det betyder, at over tid vil Google vægte din side højere og højere i forhold til det, der hedder organisk søgning. Organisk søgning er det, når vi som brugere på Google søger efter et eller andet emne.

Landing page fra Orchard bruger jeg også, men det er mere fordi det har en god SEO værdi, som er god at linke til ud fra din egen hjemmeside. Når du linker fra din hjemmeside, som handler om dig og din musik til en anden side, som også handler om dig og din musik, så er det noget Google rigtigt godt kan lide – du linker ud fra din side i samme emne.

Links fra andre hjemmesider er noget vi rigtigt gerne vil have, det hjælper nemlig med til, at din hjemmeside bliver ”interessant” hos Google. Men det er ikke lige meget, hvad der står som tekst på det link, du klikker på.

Ord som link, se mere her, lyt her osv. er ikke så gode. Det fortæller ikke Google eller brugeren, hvad du kan forvente. Så hellere titlen på din nyeste musik, dit navn eller gruppe – det giver værdi. Så kan du få andre til at bruge de ord, du foretrækker – så skal du gøre det.

Min egen hjemmeside er ved at få besøgende og eksponering. Herunder kan du se udviklingen siden 23.01.2020 (2 måneder i skrivende stund) og jeg har intet gjort, andet end at oprette siden og lade Google gøre sit arbejde.

Hjemmeside - Aktivitet.jpg

Til slut inden indlægget bliver for langt, vil jeg blot sige god fornøjelse med oprettelse af din egen hjemmeside. Håber at du kan bruge indlægget til at komme i gang.

Tusind tak til Jan for dette indlæg. Du kan lære mere om ham, samt lytte til musikken her: Hjemmeside, Spotify & Facebook

Soundcloud Go & Soundcloud Fingerprinting

Soundcloud Go & Soundcloud Fingerprinting

Tips til producere, sangskrivere og DIY bands

Tips til producere, sangskrivere og DIY bands