Soundcloud Go & Soundcloud Fingerprinting

Soundcloud Go & Soundcloud Fingerprinting

Soundcloud har længe været en platform, mange kunstnere brugte til at lægge demoer ud på, teste tracks hos lytterne m.m. - en slags YouTube men kun med lyd.

Når du udgiver din musik igennem DiGiDi, bliver den leveret til Soundcloud Go og Soundcloud Fingerprinting.

Soundcloud Go er kommet til Norden i marts 2020, og fungerer som en hvilken som helst anden streamingtjeneste, hvor lytterne betaler abonnement, og artister får penge for streams. Har man sin egen artistprofil på Soundcloud, vil systemet som udgangspunkt forsøge at koble til den, så udgivelser leveret fra DiGiDi kommer direkte ind på profilen. Lykkes det ikke systemet at finde en eksisterende artistprofil, vil der bliver oprettet en ny profil, der hedder soundcloud.com/artistnavn-music. Det er muligt, at få den autogenererede profil og ens egen profil slået sammen efterfølgende.

Soundcloud Fingerprinting er et copyright system, der gør, at din musik vil blive genkendt på Soundcloud og vi vil beskytte den på dine vegne, ligesom vi gør på YouTube via YouTube Content ID. Dvs DiGiDi kan hjælpe dig med at varetage dine rettigheder på Soundcloud, hvis tredjepart skulle forsøge at lægge din musik ud på platformen.

Hvis du selv vil lægge din musik på Soundcloud, skal du have whitelisted din profil, ellers vil du møde samme blokering som andre, der forsøger at lægge din musik op. Modsat YouTube vil man simpelthen blive forhindret i at uploade tracket på Soundcloud. Send os linket til din Soundcloud profil via supportformularen på Medejerområdet for at få whitelisted din profil.. Det tager typisk 24-48 timer. Derefter kan du frit lægge din musik ud, samtidig med at DiGiDi stadig beskytter dine tracks på platformen, hvis tredjepart forsøger at uploade dem.

Laver du et samarbejde med andre om at dele din musik på platformen, kan du selvfølgelig ligeledes få deres profil whitelisted. Husk at få det gjort, inden de skal lægge musikken op, så samarbejdet ikke bliver forsinket eller endnu værre går i vasken.

Prøv Soundcloud Go HER

Bør man udgive musik i sommerperioden?

Bør man udgive musik i sommerperioden?

Lav din egen hjemmeside - indlæg fra en andelshaver

Lav din egen hjemmeside - indlæg fra en andelshaver