Youtube Konflikter

Youtube Konflikter

Alle udgivelser leveres automatisk til YouTube Content ID, en database og copyrightsystem, som skal hjælpe med at varetage dine rettigheder på YouTube. Når en sang er registreret i databasen, oprettes et såkaldt Music Asset på YouTube. Det er dette asset, som DiGiDi/The Orchard går ind og claimer i videoer på YouTube, hvor din musik er brugt. På denne måde forhindres andre i at tjene penge på musikdelen af deres videoer, hvis de har brugt din musik. Genereres der penge på videoen, sørger vi for, at du får pengene inddrevet via dit Music Asset ind på din andelskonto, ligesom hvis det var streams fra Spotify osv. 

Dette system påvirker også dine egne videoer, med mindre du har en Partnered YouTube Channel hos DiGiDi. Får du en besked om, at The Orchard har gjort krav på din video skal du blot ignorere det. Ellers kommer du i overført betydning i konflikt med dig selv.

Konflikter på YouTube opstår, når mere end én part gør krav på et Music Asset på samme territorie. Dette kan som sagt ske, hvis du selv kommer til at bestride et krav fra The Orchard, hvis du fx har haft din musik online via en anden distributør, som ikke har fået fjernet deres krav, eller hvis tredjepart forsøger at gøre uretmæssigt krav på din musik. 

Du kan under "Catalog" på The Orchards Workstation nemt finde en oversigt over dine Youtube Conflicts (hvis du har nogen). Her kan du fortælle The Orchard om du har rettighederne i alle, enkelte eller ingen af de territorier, der er opstået en konflikt i, og at de derfor skal varetage rettighederne på dine vegne. Dernæst skal du svare på, hvorfor dine rettigheder skal fastholdes - typisk fordi du er "the original master copyright owner" og udgivelsen er leveret via DiGiDi/The Orchard. Omvendt skal du også melde ud, hvis det ikke er meningen, at The Orchard skal varetage dine rettigheder, hvis nu fx du har hyret en tredjepart til dette. Vil du ikke have din musik registreret ved Content ID, skal du blot skrive til DiGiDi og ikke bruge YouTube Conflict siden - læs dog først om konsekvenserne ved dette i indlægget om Youtube Content ID. Til sidst sender du dit svar af sted, og dine rettigheder bliver enten bevaret eller frigivet. 

Så længe en video er underlagt en konflikt, tilbageholder YouTube eventuel betaling for views. Så det gælder selvfølgelig om at få løst alle konflikter hurtigst muligt.

AI, streaming og konsekvenserne for de “små” musikere - indlæg fra en andelshaver

AI, streaming og konsekvenserne for de “små” musikere - indlæg fra en andelshaver

Claim dit Google infopanel

Claim dit Google infopanel