DiGiDi er et non-profit andelsselskab, som arbejder med digital distribution af kreativt indhold, primært musik. 
 Dette er en blog for medejere og nysgerrige i musik- eller itbranchen. Fifs og gode råd. Den cooperative bevægelse. Debatindlæg. Kommentarer. Noget som du bestemmer.

 

 

KORT
FORTALT

DiGiDi er et dansk andelsselskab som blev stiftet i 2003 og har i dag (marts 2024) over 7.300 andelshavere, alle fra den kreative branche.

Andelsselskabets udelukkende formål er, at tilgodese andelshavernes fælles interesse. “At sikre medejerne adgang til den optimale digitale distribution af deres værker.”

DiGiDi udgiver musik gennem samarbejdsaftaler med distributionsnetværk og udgiver i dag halvdelen af alle digitale musikudgivelser i Danmark på platforme som Spotify, Apple Music, Yousee Music og mange flere.

Eftersom DiGiDi ikke må opnå profit, skal alt overskud fordeles til andelshaverne ud fra deres salg eller spares op til fælles investeringer. DiGiDi udbetaler 92-94% af alt musiksalg.

Derfor vil det for et andelsselskab også altid være i virksomhedens interesse, at give medejerne størst muligt økonomisk udbytte af deres produkt, både ved at holde omkostningerne nede, men også ved at investere i nye digitale muligheder for distribution og indtjening af deres værker.