Få din musik på TikTok

Få din musik på TikTok

TikTok er en af de mest populære apps for tiden. Den bruges til at lave korte videoer, hvor brugerne mimer, danser eller laver andre ting - ofte til musik. Brugerne kan enten selv uploade lyd eller også søge på og vælge musik direkte i app’en.

Og hvordan får du så din musik ind i TikToks database? Du bruger DiGiDi! Der leveres til TikTok ligesom til alverdens andre tjenester som Spotify, Apple Music, Yousee og mange flere. Derudover leveres musikken selvfølgelig også, så den kan anvendes i Instagram stories og Reels.

Når du registrerer din udgivelse på Workstation, kan du på Track Level vælge et Preview Start Point. Dette vil være starttidspunktet for det sted i sangen, man kan bruge på TikTok. Så hvis man fx har lavet en dans til omkvædet, skal man sørge for, at Preview Start Point starter her.

Brugere på TikTok, som ser din video, kan - udover at like, kommentere eller dele din video - vælge at de også vil lave en video med den lyd, du bruger i din video. På den måde kan man via disse danse eller andre trends få spredt sin sang ud på platformen.

Den bedste måde at lære et nyt socialt medie at kende på er altid at gå ind følge med i, hvad andre gør. Er der kunstnere eller bands, der minder om dig, som bruger TikTok? Hvordan bruger de platformen? Hvordan reagerer deres fans på videoerne? På TikTok har “man” overordnet set denne her lette og humoristiske tilgang til livet, så det gælder bare om at prøve det af og lege med det, så finder man sikkert hurtigt ud af, hvordan det hele foregår og om det giver mening for en som kunstner at bruge denne platform. Som med alle andre sociale medier skal man kunne mærke, at det er en app, man gider bruge og engagere sig i, ellers skal man måske bruge instagram Reels i stedet for, hvis man allerede er fuldt engageret på Instagram.

Copyright på TikTok

Ligesom på ande platforme (Facebook, Youtube, Soundcloud m.fl.) bliver din musik leveret til et copyrightsystem, som beskytter din musik på platformen. På TikTok vil du opleve problemer med at bruge din musik, hvis du har en Business Account. Dette fordi man ikke bare må bruge alt musik frit til reklame og andet, hvilket jo ofte er det, business accounts bruges til. De fleste artister har dog en Business Account, da man skal have sådan en for at kunne planlægge opslag.

Skal du bruge din egen musik på din Business Account, skal vi derfor have din profil whitelisted. Når den er blevet det, kan du anvende op til 1min af din musik (dette er den aftale The orchard pt har med TikTok).

Fan profiler, som ikke er Business Accounts, kan bruge din musik uden problemer - dog også kun op til 1min.

Kontakt DiGiDi for at whitelisted din profil support@digidi.dk

God fornøjelse!

Spotify Promo Cards

Spotify Promo Cards

Skaberkraft i krisetider - om at være musikere under corona. Indlæg fra en andelshaver

Skaberkraft i krisetider - om at være musikere under corona. Indlæg fra en andelshaver