Sociale medier

Sociale medier

Sociale medier kan være en god måde at være i kontakt med sine fans og sit netværk på. Først og fremmest skal du finde ud af, hvem din målgruppe er, og hvilke sociale medier, de bruger. Dernæst skal du mærke efter hvilke sociale medier, der tiltaler dig. Det er fx bedre slet ikke at have en Twitter, end at have en Twitter, du aldrig får opdateret.

Det er utroligt vigtigt, at gøre det så let som muligt for fans, bookere, journalister, spillesteder osv at finde dine kontaktoplysninger, hvor i verden du er, og ikke mindst links til din musik. Alt det kan tilføjes i ”about” sektionerne på de fleste platforme, og alligevel er der rigtig mange kunstnere og bands, der ikke får det gjort. Ved du, at du får svært ved at holde mange sociale medier opdaterede, så få lavet en god Profile hjemmeside, som du som minimum holder opdateret, og link til den i alle “about” sektioner. Folk har det med at stole mest på den information, de finder på en kunstners egen hjemmeside, da de går ud fra, at den som minimum er opdateret.

På Facebook er det udover “about” sektionen vigtigt, at du får lavet et username. Som du fx kan se på DiGiDis Facebookside, er vores username @digididistribution. Et Username gør det meget nemmere for fans, dit team og os i DiGiDi at tagge dig i opslag på Facebook. Hver mandag laver vi et New Releases Weekly opslag med link til vores Spotify playliste med alt det musik, der udkom ugen forinden, hvor vi tagger dem, der er kommt på officielle playlister om fredagen.

Facebook er nok det sociale medie, du som minimum bør bruge, da det kan bruges til flest forskellige ting, bl.a. til at oprette events, dele alverdens ting om musikken og andet, og det er højst sandsynligt der, de fleste har fået samlet deres fans fra starten af. DiGiDi anbefaler i forlængelse heraf værktøjet Facebook Business. Her kan du dykke ned i Facebooks 'best practices', tips og tricks om, hvordan man kan bruge Facebook til marketing af sin virksomhed, og det er netop vigtigt at understrege, at du skal se din musikkarriere som en virksomhed og markedsføre den på samme vis. Under 'Kom i gang' kan du se diverse punkter for både Facebook og Instagram m.fl. (som Meta ejer).

Instagram er et andet social medie, som er godt at bruge som band og kunstner. Her er der fokus på det gode billede eller en video snas, som er lidt mere (eller om ikke andet er fremstillet lidt mere) tilfældigt, on the go og ja, ‘instant’. Dine opslag her behøver ikke være lige så velovervejede og timede som på Facebook, og du kan gøre brug af hashtags for at nå længere ud end dine følgere. Fans elsker det “behind the scenes” indblik, man kan give dem via instagram, også via “Stories”, som kan være endnu mere “tilfældige”, da de forsvinder igen efter 24 timer. Det gælder om at lukke fans ind, så de kan få en fornemmelse af, hvem man er som personer, om ikke andet hvem man ønsker, de skal tro, man er.

Update September 2023: Du kan nemt og bekvemt opdatere og planlægge opslag, følge statistik, svare på beskeder i indbakken og meget mere på både Facebook og Instagram via Meta Business Suite.

Derudover er der flere sociale medier som Twitter, Snapchat og TikTok, man kan bruge, hvis det giver mening for en selv, og hvis ens fans bruger dem. Snapchat og TikTok er især meget unge mennesker, så hvis fx ens fangruppe hovedsageligt er over 30-40 år, kan man godt springe platforme som disse over.

Der findes utallige artikler om, hvordan man kan forbedre sin 'social media presence' derude, så som i de fleste andre tilfælde er Google din ven.  

Forstå YouTube Content ID

Forstå YouTube Content ID

Hvad er musikdistribution?

Hvad er musikdistribution?