Spotify for Artists
Så snart du har fået leveret din første single, vil der blive oprettet en kunstnerprofil på Spotify med dit kunstnernavn. Skulle du ved en fejl ryge ind på en anden kunstners profil, fordi I hedder det samme, er der sket et såkaldt Artist mix up - se her hvordan det fikses. Først når du har din egen profil med kun dine udgivelser på, skal du gå videre med at claime den på Spotify for Artists siden (som iøvrigt er et fedt univers i sig selv med nyheder, blog indlæg m.m.).
Her skal du logge ind med samme info, som du logger ind med som “lyttebruger” på Spotify, og dernæst får du mulighed for at søge din kunstnerprofil frem. Er din første udgivelse endnu ikke kommet online, kan du kontakte DiGiDi og få os til at skaffe dig URI koden til din kommende profil. Når du har fået URI koden, sætter du den ind i stedet for at søge på kunstnernavnet. På den måde finder systemet profilen, selvom den ikke er tilgængelig online endnu.
Herefter skal du bevise, at du har en tilknytning til kunstneren eller bandet, ved at tilføje links til din/Jeres hjemmeside og sociale medier, hvor dit navn og email gerne skulle stå, så Spotify derved kan se, at du er dig. Der skal være en Twitter konto tilknyttet. Man kan fint bare oprette en konto, linke til fx Facebook i “About”, og så ellers ikke bruge den.
Tryk submit og vent. Det kan desværre godt tage noget tid, før du får svar tilbage fra Spotify på, om din claim er gået igennem. Går der meget lang tid, eller bliver du afvist, kan du tage kontakt til Spotify via formularen her: https://artists.spotify.com/contact
Få det bedste ud af din Spotify for Artists profil
Med Spotify for Artists kan du se, hvem der lytter til din musik på Spotify og sørge for, at du fremstår bedst muligt på tjenesten.
Når du får adgang til din Spotify for Artists profil, bliver din profil automatisk verificeret, og du får det lille blå flueben ved dit profilbillede. Dette hjælper dine fans med at se, at denne profil rigtigt nok tilhører dig.
Du skal redigere i din Spotify for Artists profil via Desktop versionen af Spotify, eller på din telefon via deres app. Du kan ligeledes redigere i profilen ved at logge ind på selve Spotify for Artists hjemmesiden i en webbrowser (ikke via selve Spotify webplayeren).
Det første, du bør gøre, er at vælge et profilbilledet og et bannerbillede, og at sætte en biografi ind på din profil. Du kan lave playlister med dit eget musik, dine venners bands musik, de kunstnere, der har inspireret dig osv osv, så dine fans får et endnu bedre indblik i dig som kunstner og som person. Du laver playlisterne på din egen personlige Spotify bruger, hvorefter du på Spotify for Artists siden kan søge dem frem og tilføje dem til din kunstnerprofil. Med funktionen Artist's Pick har du mulighed for at fremhæve hvilken udgivelse/playliste/koncertdato, du vil have liggende øverst på din profil, og du kan altid ændre løbende på det. Dine koncertdatoer registreret hos Ticketmaster, Songkick, Eventbrite eller en anden af Spotifys samarbejdspartnere.
På profilen vil du kunne følge dine udgivelser på Spotify og se, hvilke sange der streamer bedst, hvem der lytter til dem og hvor. Store kunstnere med mange streams kan fx bruge denne info til at finde ud af, hvor de burde spille en koncert, næste gang de er på tour, og måske endda hvilken sætliste, deres fans bliver glade for at høre de enkelte steder. Du kan også se, om dine pitchede tracks kommer på en eller flere playlister. Når du vil pitche et track til Spotifys playlister igennem DiGiDi, er det vigtigt, at du samtidig submitter tracket via Spotify for Artists. Nye udgivelse dukker frem på Music fanen under ”upcoming music”, hvor du så kan trykke 'submit' og udfylde information om tracket, som bliver sendt direkte til Spotifys playliste editors.
Det er ligeledes på Spotify for Artists at du kan uploade canvas til dine tracks. Canvas er en lille video bid, der ligger og kører i ring, når folk afspiller din musik. Undgå derfor at bruge videosekvenser, hvor du mimer til et bestemt sted i nummeret, for det vil blive gentaget rigtig mange gange og passer ikke til. Mange gør en dyd ud af, at videoen looper, så man ikke kan se, hvornår den starter forfra. Se flere tips og best practices HER.
God fornøjelse med det!