Pitching til Spotify og andre tjenester

Pitching til Spotify og andre tjenester

DiGiDi har mulighed for at pitche din musik til playlister hos Spotify, Yousee, Apple Music, Deezer, Tidal og Amazon.

Du skal være DiGiDi PRO bruger for at have adgang til denne pitching service. Som PRO bruger kan du læse om pitching og hente det pitch dokument, der skal udfyldes og sendes til DiGiDi, inde på Medejerområdet. Se Pitch template guide HER

Alt arbejdet med pitching foregår INDEN release datoen. Vi skal have din pitch template og udgivelsen registreret senest 5 uger før din ønskede releasedato.

Det er bedst at vælge en releasedato på en fredag, da det er om fredagen, playlisterne bliver opdateret. Vi kan desværre ikke pitche udgivelser, som allerede ligger online.

Din pitch bruges af pitch teamet til at prøve at "sælge" din sang til playlistekuratorerne på tjenesterne. Det hele står og falder altså med, hvor godt du er forberedt, hvor omfattende en markedsføringsstrategi udgivelsen er en del af, og hvor god en pitch, du har skrevet - og så selvfølgelig om musikken er god.

Det gælder om at udfylde hele dokumentet så detaljeret som muligt. Her findes Janteloven ikke. Og det er IKKE nok at skrive, at man har tænkt sig at reklamere for tracket på sociale medier, og at man har skrevet til nogle blogs at tracket udkommer. Der skal være nogle gode konkrete resultater / ‘drivers’, som pitch teamet kan tage fat i og bruge som argumenter.
Tjenesterne er interesserede i at lægge musik på deres playlister, som trækker fans ind og som genererer streams, hvilket de jo også tjener på. Playlisterne er der desværre ikke (kun) for at hjælpe med at løfte musikken.

Der er ingen garanti for, at pitchen af musikken medfører en playlisteplacering, men der sørges for, at musikken bliver præsenteret for tjenesterne, som så derefter selv afgør, hvilken musik de vælger og til hvilke playlister.

Husk at selvom man føler, at nu er man endelig blevet færdig i studiet, og nu kan det kun gå for langsomt med at verden skal høre ens sang, så er det super vigtigt lige at slå koldt vand i blodet. Brug den nødvendige tid på promotion, inden udgivelsen kommer online, da musik hurtigt bliver "gammelt" i dag - i hvert fald i tjenesternes øjne. Hvis der ikke sidder andre og venter på udgivelsen end din familie og venner, så hellere udskyde release datoen og få det hele med.

Udover at pitche igennem DiGiDi, skal man også ind igennem sin egen Spotify for Artists profil og submitte det track, man ønsker pitched. Her er der yderligere info, der skal udfyldes, bl.a. moods, instrumentering og en kort beskrivelse af selve sangen fra et mere kunstnerisk udgangspunkt end det markedsføringsmæssige i pitchen til DiGiDi. Dette skal også gøres så snart udgivelsen dukker op på profilen. Der vil gå et par dage fra udgivelsen er endeligt godkendt herfra til den dukker op under "upcoming music" inde på din Spotify for Artists profil.

Du undrer dig måske over, hvad Spotify for Artists er, hvis du sidder og skal udgive din første single. Er du ude i god tid med din første udgivelse, kan DiGiDi skaffe URI koden til din kommende artist profil, så du kan claime profilen, inden din udgivelse kommer online. Det tager dog ofte 1-2 uger uger for claims at gå igennem, så det er ikke sikkert, man når at pitche sin første single der igennem. Vi kan godt pitche din første single alligevel, men generelt går tjenesterne udover din markedsføringsstrategi op i, hvordan man som kunstner har opbygget fanbase, followers og streams selv. Så det er et højt trin at starte på med første udgivelse, når man vælger at pitche til de officielle playlister. Du må ikke miste modet, hvis det ikke giver pote.

Har man ikke brugt tid nok på at opbygge en fanbase, kan det faktisk også have en negativ effekt på ens streamingstatistik, hvis man kommer på fx New Music Friday med sin første single. Dette kan medføre, at man i den første uge får rigtig mange streams på listen, men når den så opdateres, og man ryger af den, styrtdykker ens streamingtal, hvis man ikke har fans, der bliver ved med at høre sangen bagefter. Dette kan have negativ indflydelse på dine algoritmer fremover, som blot kan læse et styrtdyk i streams. Dette blandet med hvis du nu fik en høj skip rate (hvis folk zapper væk fra dit nummer), da du lå på listen, kan gøre, at det bliver sværere at lande på playlister i fremtiden. Så det hele skal ikke altid stå og falde med playlisteplaceringerne.

Der findes udover de officielle playlister uendeligt mange playlister på Spotify, som er kuraterede af privatpersoner eller brands. Det er ikke denne slags playlister, der pitches til af DiGiDi, vi pitcher til tjenesternes officielle playlister. Mht private playlister kan man selv lægge noget arbejde i at researche disse, og så kontakte folkene bag, og høre dem ad, om de vil lægge ens sang på deres playliste. Ligesom når man kontakter fx bloggere eller radioværter, er det VIGTIGT kun at kontakte de private playlistekuratorer, som har playlister, hvor din musik vil passe ind. Vær ikke aggressiv i din tilgang, og vores råd er altid at holde sig fra de playlisterkuratorer, som vil tage din musik ind mod at du betaler dem for det. Dette giver langt fra den samme værdi og samme antal streams til din musik, som det ville gøre at komme på en playliste, som genremæssigt passer til dig, og som allerede har followers, som derfor også ville kunne lide din musik. Kan playlistekuratoreren se denne kvalitet i din musik, vil de sikkert også gerne fremvise din musik, da det kan styrke deres eget brand og eventuelt hjælpe dem til at være first movers.

Husk også at udnytte, at du har mulighed for at oprette dine egne playlister, både med dit eget musik, dine venners musik eller den musik, du selv lytter til og bliver inspirerede af, hvilket fans elsker at få indblik i! På denne måde får du gang i "playliste gamet", hvilket også spiller ind ift når man skal vurderes til de officielle playlister. Når du udgiver en ny single, er det også en god ide ikke kun at linke til singlen på Spotify. Lav i stedet en playliste, hvor den nye single ligger som sang nummer 1, så du selv kan bestemme, hvad folk kommer til at lytte til, efter sangen er færdig. Linker man kun til singlen, vil Spotify selv køre videre til noget algoritme baseret musik, når sangen er færdig, eller ganske simpelt stoppe helt med at afspille.

Sidst men bestemt ikke mindst: HOLD DIG LANGT VÆK FRA ONLINE MARKETING- OG PROMOTION FIRMAER, DER SIGER, DE KAN GARANTERE PLAYLISTEPLACERINGER OG/ELLER ET SPECIFIKT ANTAL STREAMS!! Det er snyd og humbug og kan i værste tilfælde resultere i at du og din musik bliver bandlyst fra tjenesterne, hvis de opdager, der er snydt med streams.

Er du bange for, at du er kommet til at betale for falsk PR, som har resulteret i placeringer på falske playlister eller lign, så kontakt DiGiDi på support@digidi.dk

Distribution af musik som label hos DiGiDi

Distribution af musik som label hos DiGiDi

Digitale muligheder i musikbranchen

Digitale muligheder i musikbranchen